‘Suydersail’ ofwel ‘de grootste collectie varend erfgoed ter wereld’ vanaf 2019 jaarlijks evenement in Lelystad

Lelystad – Federatie Varend Erfgoed Nederland en Bataviahaven gaan volgend jaar voor de kust van Lelystad een nieuw nautisch evenement organiseren: Suydersail 2019. Daarvoor ondertekenden ze 15 juni een intentieverklaring. Het is de bedoeling dat “de grootste collectie varend erfgoed ter wereld” jaarlijks Bataviahaven aandoet in de derde week van juni.

De ondertekening vond plaats tijdens de manifestatie 100 jaar Zuiderzeewet in Lelystad, aan boord van de Veerman van Kampen. Medeondertekenaars zijn Batavialand, Batavia Stad Fashion Outlet, Bedrijfskring Lelystad, City Marketing Lelystad en de gemeente Lelystad. Zij verklaren het initiatief te ondersteunen. (binnenvaartkrant.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *