Provincie Groningen geeft 120.000 euro subsidie aan de HISWA voor ontwikkeling toeristische themaroutes ‘met app’ voor vaarrecreatie

Winschoten – De provincie Groningen heeft subsidie toegekend voor het ontwikkelen van een samenhangend pakket van minimaal zeven thematische vaarroutes en de ontwikkeling van een digitaal vaarknooppuntensysteem die worden gepresenteerd in een app.

Verder worden een vaarboek, een informatiepakket voor ondernemers en informatiepanelen ontwikkeld. Door dit project wordt 3 fte aan arbeidsplaatsen gecreëerd.

De bijdrage van de provincie van 120.000 euro is toegekend aan de HISWA Vereniging (brancheorganisatie voor watersportbedrijven) die de uitvoering samen met elf watersportondernemers, Abellife, Marketing Groningen en het Routebureau Groningen op gaat pakken.

De vaarroutes die ontwikkeld worden bevatten typisch Groningse thema’s als: Wadden Unesco Werelderfgoed, Strijd tegen het water, Grensland Vestingland, Graanrepubliek, Veenkoloniën, Borgen en kastelen van het hoge noorden en Hanze en Handel. (terapelercourant.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *