Vanmiddag start spannende finale etappe Volvo Ocean Race: wordt het Bekking of Brouwer?

Scheveningen – De zeilers in de Volvo Ocean Race beginnen vanmiddag aan de slotetappe van Gothenburg naar Den Haag. Drie boten sprinten na een tocht om de wereld nek-aan-nek naar de finish. Is 8 keer scheepsrecht voor Bouwe Bekking? Of wordt Carolijn Brouwer de eerste vrouw die de race wint?

Het ging van Europa naar Afrika naar Australië naar Azië. Via Nieuw-Zeeland naar Zuid-Amerika naar Noord-Amerika en terug naar Europa. De 7 boten in de Volvo Ocean Race zeilden al 44.650 nautische mijl, bijna 83 duizend kilometer. Nooit was de race zo lang. En toch gaat de 13de editie van de wedstrijd beslist worden in een soort eindsprint. Het is de spannendste apotheose uit de 45-jarige geschiedenis van de Volvo Ocean Race. De finale start vanmiddag rond 14:00 uur in het Zweedse Göteborg. (AD)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *