Brunel 140 mijl voor de finish weer volop in de race om als Volvo Ocean Race winnaar te eindigen

Scheveningen – Om zeven uur vanochtend lijkt de ontknoping van de Volvo Ocean Race een werkelijk ongekend hoogtepunt te bereiken, nu dat Brunel een andere koers vaart dan Dongfeng. De laatste vaart met Turn the Tide on Plastic en Scallywag zuidelijk langs de verboden scheepvaart routes en vlak ten noorden van de Waddeneilanden langs. De rest van het veld vaart aan de westzijde van de TSS gebieden met AkzoNobel aan de leiding en Brunel daar vlak achter. Beide Nederlandse schepen hebben Mapfre ingehaald, hoewel het verschil maar nauwelijk een paar mijl is.

Brunel op de Noordzee onderweg naar Scheveningen. (Foto: Sam Greenfield/Volvo Ocean Race)
De spanning zit in het feit dat de nog af te leggen weg naar Scheveningen voor beide routes zo’n 140 mijl bedraagt. Dongfeng houdt mogelijk tot de finish een fractie meer wind – noordwestelijk rond de tien knopen, maar moet het laatste deel wel zo ruim varen, dat dit ten koste kan gaan van de snelheid. (Nauticlink, Volvo Ocean Raceactuele posities )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *