Haven Scheveningen loopt vol voor aankomst Volvo Ocean Race

Scheveningen – Het is de laatste uren enorm druk geworden in Den Haag. De aankomst van de Volvo Ocean Race trekt ongelooflijk veel mensen aan. Zeilfans, strandliefhebbers, dagjesmensen, botengekken, gezinnen met kinderen, vriendengroepen. Alles en iedereen komt voorbij…

De promotionele ‘Haagse klompboot’ arriveerde vanochtend voor de opening als eerste in de haven. (Foto: volvooceanracedenhaag.nl)
Op het Noordelijke Havenhoofd hebben zich inmiddels vele duizenden kijkers geïnstalleerd, die daar over de zee turen of ze al een glimp op kunnen vangen van de koplopers. De competitie is onwaarschijnlijk spannend. Ook het kansloos geachte Dongfeng mengt zich weer in de strijd om de eindzege.

Vanmorgen werd om 10 uur de Race Village op ludieke manier geopend. De Klompboot, ook al sinds Alicante in competitie, arriveerde als eerste in de haven van Scheveningen. Ambassadeur Gerd-Jan Poortman werd ontvangen door burgemeester Pauline Krikke, wethouder Richard de Mos, de directie van de Volvo Ocean Race en een drietal vissersvrouwen met haring. (Volvo Ocean Race Den Haag)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *