Extra inzet ‘Maaien 2.0’ voor aanpak fonteinkruid Randmeren

Randmeren – Onder de naam Maaien 2.0 is afgelopen week een begin gemaakt met het intensiever aanpakken van het welig groeiende fonteinkruid in de randmeren. Komende weken gaan drie boten 600 hectare waterplanten op het Gooi- en Eemmeer, Wolderwijd en de havens maaien.

De waterplanten zijn dit jaar nadrukkelijker dan anders aan het groeien geslagen door het relatief warme voorjaar. Vooral de watersport heeft daar weer veel hinder van. Op zowel het Gooimeer als het Wolderwijd (richting Harderwijk) is het maaien al begonnen, meldt de coöperatie Gastvrije Randmeren. (Gooi- en Eemlander)

Eén gedachte over “Extra inzet ‘Maaien 2.0’ voor aanpak fonteinkruid Randmeren”

  1. Niet alleen de randmeren hebben last van het fonteinkruid. Ook in Rotterdam hebben de Bergse en Kralingseplassen ook al jaren last van dit hardnekkige kruid. Er wordt gemaaid in opdracht van de gemeente Rotterdam, maar helaas is dat niet voldoende.

    Het grote probleem is dat er nogal wat schade aan de motoren van de boten ontstaat en het zeilen is ook geen ontspanning meer we raken vast in het plantenspul. Wat wij kwalijk vinden is dat de watersportverenigingen toch een behoorlijk bedrag aan pacht betalen aan de gemeente om gebruik te maken van de plassen maar weinig vaarplezier en veel ergernis.

    Dit wilde wij even kwijt
    vr watersportgroet uit Rotterdam
    H.Walda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *