Een allround stuurvrouw die haar hele leven opdraagt aan het zeilen

Scheveningen – Carolijn Brouwer (44) werd met Dongfeng de eerste vrouw die de Volvo Ocean Race won. Kroon op een schitterende zeilcarriĆØre. De eerste vrouw die een van de zwaarste zeilraces ter wereld wint. Met een hoofdletter in de zeilhistorie. Carolijn Brouwer (44) volgt een scenario waar zij van heeft gedroomd. Als bemanningslid van het Chinese Dongfeng komt zij zondag als eerste over de finish in Scheveningen. Een zinderende barrage met concurrenten Brunel en Mapfre in de buurt. Na 45.000 zeemijlen is zij eindelijk thuis. Juichen naar de duizenden fans in de haven van Scheveningen. Chinese vlag in de hand, rood dundoek van Dongfeng. Interviews op de aangemeerde boot, zoon Kyle in de arm.

Voor de derde keer deed ze mee aan de Volvo Ocean Race. Twee keer eerder met een exclusieve vrouwenboot, dit keer vaart de oceaanrace met gemengde bemanning. (NRC, ‘Volvo Ocean Race-winnares Carolijn Brouwer: ‘Ik ga weer even lekker mama zijn’ – Omroep West)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *