Golden Globe Race deelnemer Mark Slats begonnen aan het avontuur van een wereldomzeiling zonder moderne communicatie en elektronica

Les Sables d’Olonne – De Golden Globe Race is zondag 1 juli vertrokken. De wedstrijd non-stop rond de wereld met klassieke zeilboten en zónder moderne navigatiemiddelen heeft een kansrijke Nederlandse deelnemer: Mark Slats. Op zondagavond lag de zee-avonturier in tweede positie van de zeventien boten. De achttiende boot van de Italiaan Francesco Cappelletti heeft tot volgende week zondag om te vertrekken, mits hij door de veiligheidsinspectie komt.

Het vertrek van de Golden Globe Race vanuit de haven van Sables d’Olonne op zondag 1 juli 2018. Foto: Golden Globe Race
De 41-jarige inwoner van Wassenaar is al eerder van Australië naar Nederland gezeild, vervolgens non-stop solo rond de wereld gezeild en een paar maanden terug de oceaan in recordtijd overgeroeid.

Een dag voor vertrek moest er nog wel wat geklust worden aan zijn boot. Eli van den Broek, vriend, fan en supporter, sprak Mark een dag voor zijn vertrek, over zijn klussen, het leven in het internationale zeilersdorp in de vertrekhaven Les Sables d’Olonnes en een kuipbankje dat volgens de organisatie dicht gekit moest worden voor vertrek ….. (zeilhelden.nl, Golden Globe Race)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *