Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Door DHL gesponsorde zeilster Susie Goodall (28) als enige vrouw gestart in Golden Globe Race 2018

PERSBERICHT

Les Sables d’Olonne (F) – Na jaren van voorbereiding is de Engelse Susie Goodall gisteren begonnen aan haar non-stop zeilreis over de wereld in de Golden Globe Race 2018 waarvoor op 1 juli officieel het startschot klonk. Ze is de enige vrouwelijke en de jongste concurrent onder de 18 zeilers die de reis hopen te voltooien zonder hulp van buitenaf of met moderne apparatuur onder gelijke omstandigheden als de oorspronkelijke race die in 1969 gewonnen werd door Sir Robin Knox-Johnston.

Foto: Maverick Sport/GGR/PPL
DHL Express is er trots op logistieke diensten te leveren die Susie geholpen hebben in haar voorbereiding. Zo heeft de expresvervoerder geholpen bij het gereed maken van het schip door onderdelen de vervoeren van over de hele wereld zoals het opnieuw opbouwen van de motor en het leveren van onderdelen zoals zonnepanelen en waterdichte deuren. Het schip vaart onder de naam DHL Starlight en zal Susie’s thuis zijn voor het grootste deel van dit jaar. De naam is bedacht door medewerkers van DHL.

“Het is een geweldig gevoel om Susie naar de start te helpen. We kijken met trots toe hoe ze vertrekt op 1 juli. Maar het feit dat ze de race zal voltooien rond het moment dat we ons 50-jarig jubileum vieren, maakt het nog specialer voor iedereen bij DHL “, aldus Ken Allen, CEO van DHL Express. “Dit is van jongs af aan haar droom en haar vastberadenheid en doorzettingsvermogen om het te realiseren zijn echt inspirerend. De kwaliteiten die ze nodig heeft om deze ongelooflijke uitdaging aan te gaan, weerspiegelen de waarden die we allemaal delen bij DHL Express. Ze heeft snelheid nodig om de race te winnen. Ze heeft doorzettingsvermogen nodig wanneer het tegenzit. Ze moet het meteen goed doen. En ze heeft passie nodig om door te gaan. Ze zeilt dan wel alleen, maar ze heeft 100.000 DHL Express-medewerkers in meer dan 220 landen wereldwijd aan haar zijde.”

Na de start gaat de ondersteuning van DHL door, bijvoorbeeld via het DHL-radionetwerk. Vanaf stations op meerdere continenten neemt DHL contact op met Susie via de SSB-radio om haar op de hoogte te houden van gebeurtenissen in de wereld en berichten uit te wisselen tussen haar en haar familie en vrienden.

“In sommige opzichten is het een opluchting om eindelijk aan de race te beginnen,” zegt Susie. “Het kostte me veel moeite en voorbereiding om tot dit punt te komen. Ik had het niet kunnen doen zonder de steun van DHL. 300 dagen is een lange tijd om alleen te zijn, maar in de wetenschap dat vele duizenden mensen achter me staan, is een enorme hulp, waardoor ik me verbonden voel met de rest van de wereld, zelfs in het midden van de oceaan. Het is iets dat alleen een bedrijf dat overal ter wereld thuis is, kan bereiken. ”

Susie en haar medeconcurrenten waaronder Nederlander Mark Slats hebben 1 juli de zeilen gehesen en koers gezet vanuit Les Sables d’Olonne, Frankrijk. Hun 48.000 km lange reis voert langs de drie grote Kapen voordat ze in 2019 terugkeren naar Les Sables d’Olonne.

Meer informatie discover.dhl.com, Golden Globe Raceactuele posities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *