Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Zeiler van het Jaar 2018-verkiezing weer gestart met aanmelden van nominaties

PWERSBERICHT

Utrecht – Op maandag 5 november 2018 wordt in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen de Conny van Rietschoten Trofee uitgereikt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala. De Conny van Rietschoten Trofee is een eerbetoon aan een van de grootste Nederlandse zeilhelden. Sinds de eerste uitreiking in 1982 is de trofee uitgegroeid tot de meest prestigieuze zeilprijs van Nederland en de uitreiking is een jaarlijks feest voor en door wedstrijdzeilend Nederland.

De winnaars van de verschillende categorieën in 2017 (Foto Watersportverbond)
Zuiderstrandtheater
Net als in 2017 vindt de uitreiking plaats in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Deze locatie biedt weer veel mogelijkheden om er een mooi zeilfeest van te maken. Den Haag ontwikkelt zich meer en meer tot de zeilstad van Nederland met onder andere de finish van de Volvo Ocean Race, het WK Offshore zeilen, het topzeilcentrum en het WK Zeilen in 2022. Daarbij geeft het Zuiderstrandtheater een unieke sfeer aan het Zeiler van het Jaar Gala, waar de Conny van Rietschoten Trofee wordt uitgereikt.

Nomineer jouw favoriet
Je kan tot en met 30 september jouw favorieten nomineren via www.zeilervanhetjaar.nl in de volgende categorieen:

Conny van Rietschoten Trofee – ‘Zeiler (m/v) van het Jaar’. De Conny van Rietschoten Trofee wordt toegekend aan één of meerdere personen die (gezamenlijk) een opmerkelijke prestatie hebben geleverd in de zeilsport.

Flyer Trofee – Jeugdtalent van het jaar. De trofee wordt toegekend aan het talent dat in het kalenderjaar waarin hij of zij is genomineerd, dat hele kalenderjaar 21 jaar of jonger is. Deze persoon is een andere dan de Zeiler (m/v) van het Jaar.

Coach van het Jaar – Wie in de watersport verdient volgens jou de eretitel Coach van het Jaar 2018? Je kan nu jouw favoriete coach nomineren!

Mediamoment – Ook dit jaar kan er weer gestemd worden voor het mediamoment van het jaar. In aanmerking komen makers van geschreven of audiovisuele media of radio of TV zoals journalisten, filmmakers en schrijvers die het afgelopen jaar de watersport op een mooie wijze in beeld of op schrift hebben gebracht.

Maas Trofee
Als laatste zal door de KRZV De Maas een oeuvreprijs uitgereikt worden aan een persoon/personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport. De jury kent de prijs rechtstreeks toe zonder nominaties, voordrachten zijn echter wel welkom.

Halverwege oktober worden de genomineerden bekend gemaakt.

Meer informatie www.zeilervanhetjaar.nl en www.vanrietschotentrofee.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *