Gemeente Amsterdams plaatst camera’s om hoogte te bepalen van toekomstige brug over het IJ

Amsterdam – De gemeente gaat camera’s plaatsen bij het IJ om meer inzicht te krijgen in het scheepsverkeer. Want hoe vaak moet de te bouwen brug bij het Javaplein open voor gigantische schepen? Reden genoeg om eens ouderwets bootjes te gaan tellen.

Naar verwachting moet de brug meerdere malen per dag open om grote schepen passage te geven. Maar hoeveel precies? Dat wordt dus gemeten met de afgelopen week geïnstalleerde camera’s. Het gaat de gemeente overigens meer om hoe hoog de schepen zijn.

Veel mensen op het water zijn bang voor opstopping en willen – net als de provincie, het ministerie, Rijkswaterstaat en anderen – een tunnel, maar de gemeente lijkt daar niet voor de zwichten. Want die brug komt er. De gemeente heeft de brug al wat aangepast door het geval hoger te maken (van ongeveer negen meter naar elf meter), maar of dat voldoende is, wordt de komende weken onderzocht. (AT5)

Deel dit artikel...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *