Achtervolgers in Golden Globe Race profiteren van ‘domme fout’ van koploper Péché

Les Sables d’Olonne – In de Golden Globe Race is de kopgroep van drie zeilers – Philippe Péché, Mark Slats, en Jean-Luc Van Den Heede – nu de verplichte poort aan de zuidzijde van Lanzarote gepasseerd. Hierbij heeft de nummer één Péché vier kostbare uren verloren, omdat hij zich pas bij Fuerteventura realiseerde deze poort ‘vergeten te zijn’ en toen alsnog de zeven mijl tegen de wind in moest terug laveren om niet gediskwalificeerd te worden. Of Péché’s fout ook een reden heeft is onduidelijk. Toeval of niet, deze koplopers zeilen alle drie met een Rustler 36.

Zo werkt de roeispaan als ‘geheim wapen’ van van Mark Slats… (foto: Christophe Favreau/PPL/GGR)
Bij de poorten overhandigen de zeilers filmmateriaal en ‘brieven voor thuis’ aan de organisatie. Mark Slats heeft zijn achterstand op Péché bij de poort zodoende kunnen terugbrengen tot een mijl of negen. Inmiddels is de Fransman wel weer wat uitgelopen. Slats toonde zich bij de overdracht van zijn materiaal zeer positief gestemd. Met “Ik ben gelukkig en voel me sterk. En heb in de windstilte bij Kaap Finistère zelfs al zes uur geroeid….”, zette hij de achtervolging met zijn boot ‘Ohpen Maverick’ voort. Overigens is de roeispaan Slats zijn ‘geheime wapen’. Hij roeide vorig jaar over de oceaan en een roeispaan is in de Golden Globe Race niet verboden.

Mark Slats bij Lanzarote (foto: Christophe Favreau/GGR)
Ook Jean-Luc Van Den Heede was blij met het missertje van Péché. De 73-jarige zeiler met vijf wereldomzeilingen op z’n naam, toonde zich tevreden met z’n derde positie en herinnerde aan een bekende wijsheid: “Het is een lange wedstrijd, om te winnen moet je eerst zien te finishen…”

De enige vrouw in de wedstrijd Susie Goodal kwam als vijfde door.

De volgorde van doorkomst bij Lanzarote om 15:30 UTC 12.07.18
1. Philippe Péché (FRA) Rustler 36 PRB 23 600 miles to the finish
2. Mark Slats (FRA) – Rustler 36 Ohpen Maverick + 9 miles
3. Jean-Luc Van den Heede (FRA) Rustler 36 Matmut + 15 miles
4. Are Wiig (NOR) OE32 Olleanna + 75 milles
5. Susie Goodall (GBR) Rustler 36 DHL Starlight + 95 miles

(Nauticlink, Golden Globe Raceactuele posities)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *