Friese brugwachters willen graag het klompje terug

Leeuwraden – Stichting Lytse Marren wil het bruggeld in de gemeente Súdwest-Fryslân weer invoeren. De stichting, die zich inzet om het Lytse Marrengebied op de kaart te zetten, claimt dat toeristen het klompje missen. Volgens brugwachters leidt het afschaffen tot lange wachttijden voor wegverkeer en minder contact met de mensen. De gemeente Súdwest-Fryslân ziet echter vooral voordelen van het afschaffen van het bruggeld.

,,Het gaat om de beleving van het gebied. Het gaat niet om het geld. Het mag best een symbolisch bedrag van twintig cent zijn, en de burgwachters kunnen dan bijvoorbeeld een kaart van de omgeving of een kortingsbon teruggeven. En het hoeft ook niet bij alle bruggen, alleen de cruciale.” (Friesch Dagblad)

2 gedachten over “Friese brugwachters willen graag het klompje terug”

  1. Het nadeel is de lange wachttijden maar inderdaad zou het best leuk zijn om het klompje weer terug te halen.

  2. Het klompje wordt zeker gemist en was een onderdeel van onze uitstraling. Maar je hoefd het klompje niet weer te gebruiken om onze gasten geld te laten betalen. Je kan het ook omdraaien: bied via het klompje onze gasten lokale informatie aan! Zal zeer op prijs gesteld worden en past bij het beeld welke wij als gastheer ( gastvrouw) willen uitstralen. Richard Veldman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *