Historische schepen afgemeerd voor Sail Warmond parade op donderdagmiddag

WARMOND – Het gros van de schepen die worden verwacht voor Sail Warmond had woensdag een plek gevonden in de aan het Joppe. Op het recreatie-eiland Koudenhoorn is met drijvende pontons de bestaande haven vergroot om de 80 boten een plek te geven. Die 80 boten waren er woensdagmiddag nog niet allemaal. Een deel is vertraagd omdat in Amsterdam door de hitte de bruggen niet open kunnen.

Een deel van de schepen deed woensdagmiddag mee aan een Beurtveerwedstrijd. De beurtveer is een zeilwedstrijd over de Kagerplassen waarbij zeilschepen tot circa 15 meter verschillende havens aan moeten doen. Het schip dat bij de meeste havens afmeert is de winnaar.

Donderdag zijn alle schepen te bewonderen tijdens een scheepsparade. Alle 80 schepen zullen tussen 15.00 -17.00 uur in kolonne door Warmond varen. De schepen zijn goed te bewonderen vanaf de Gemeentehaven en het Park Groot Leerust. Op de Gemeentehaven zal een spreekstalmeester informatie geven over schepen die voorbijvaren. De Scheepsparade wordt afgenomen vanaf het admiraalschip De Witte Walvis, een Lemsteraak afgemeerd tegenover de Gemeentehaven. De Commissaris van de Koning Jaap Smit is aanwezig op de Witte Walvis. De deelnemende schepen zullen de admiraal groeten. (www.deteyding.nl, www.sail-leiden.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *