Motorsloep raakt in de problemen op de Nieuwe Waterweg

Vlaardingen – Ter hoogte van het Oeverbos heeft een plezierjacht zich zondagochtend in de problemen gewerkt. Door nog onbekende oorzaak is de verkeerde kant van een baken gepasseerd, waardoor de boot tegen een strekdam is aangevaren.

Het schip is niet zelfstandig in staat om tegen de sterke stroming in achteruit te varen. De aanwezige brandweerboot is echter te klein om de boot op sleeptouw te nemen. Ook de RPA02 van het havenbedrijf kan niet veel betekenen omdat het te ondiep is. Na enige tijd zijn de opvarenden van boord gehaald. Bij passerende vaart was de golfslag dermate hoog dat de boot dreigde te kapseizen. De RPA02 heeft een vrouw in de haven van Maassluis afgezet, de man is terug aan boord gegaan en hoopt zijn boot bij de getijdewisseling alsnog los te kunnen krijgen. (Flashphoto.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *