Hoe startup Voltogo elke sloep elektrisch wil maken

Amsterdam – Met een plug & play-set met batterij en motor en een netwerk van snellaadpunten wil startup van de week Voltogo booteigenaren overhalen om te switchen naar elektrisch varen. ‘We willen elektrisch varen tot een feestje maken, in plaats van dat oude benzinegepruttel.’

Voltogo maakt een combinatie van een elektrische motor en een batterij, waarmee je een sloep (tot een meter of 8) kunt ombouwen naar een ‘Tesla’ op het water. Net als die fameuze autoproducent bouwt Voltogo aan een netwerk van snellaadpunten, de eerste vier gingen vorige week live in Amsterdam. “We willen elektrisch varen tot een feestje maken, in plaats van dat oude benzinegepruttel”, zegt medeoprichter Job Veltman. (Sprout, www.voltogo.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *