Mysterie palen in Loosdrechtse Plassen nog onopgelost en extra toezicht op snelvaren

Loosdrecht – Kwade opzet, restanten uit het verleden? Duidelijk is het nog niet, maar Recreatie Midden-Nederland heeft sterke vermoedens over de herkomst van de palen die in de Loosdrechtse Plassen zijn aangetroffen.

Watersporters en ook de autoriteiten schrokken toen in de Loosdrechtse Plassen palen werden ontdekt die net met de kop boven water uitstaken. Inmiddels is er meer duidelijk, al is nog een laatste onderzoek nodig, meldt woordvoerder Marc Bosboom van Recreatie Midden-Nederland. Later deze week hoopt hij met voorlopige conclusies te komen. ,,We hebben voor een deel sterke vermoedens over de herkomst van die palen, maar we moeten nog een en ander verifiëren.’’

Toezichthouders van Recreatie Midden-Nederland, uitvoeringsorganisatie voor Plassenschap Loosdrecht e.o., gemeente Wijdemeren, politie en brandweer houden in augustus extra toezicht op naleving van de regels voor het snelvaren op de Loosdrechtse Plassen. (Gooi en Eemlander, www.rtvstichtsevecht.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *