70-jarige onderneemster ‘voor de gezelligheid’: “Groeiend aantal snelle vaartuigen gaat ten koste van roeiboten-verhuur”

NEDERHEMERT – Sjaan (70) verhuurt roeiboten en ligplaatsen in Nederhemert. Dagelijks zit ze voor haar ‘zomerpaleisje’ met een pot koffie en schuiven Jan en alleman even aan. ,,Mensen die hier komen zijn altijd in vakantiestemming. Dat maakt het zo leuk. Ze huren een roeiboot bij me, of gaan een paar uur varen met hun eigen boot. Sommigen hebben hier al veertig jaar een ligplaats. Vaak weet ik nog hoe ze als jonge ouders met hun kroost het water op gingen. Nu zie ik ze als opa en oma tochtjes maken met hun kleinkinderen.”

Ze vindt het jammer dat de vraag naar roeiboten afneemt. ,,Ze worden vooral gehuurd door mensen die naar een stil strandje willen of door hobbyvissers. Ik reken tien euro per dag, dus de kosten zijn het niet. Maar de lol gaat er voor de meesten af door de groeiende overlast die snelle vaartuigen veroorzaken.” Toch peinst ze er niet over om ermee te stoppen. ,,Het gaat niet om het geld, maar om het contact met de mensen. Die gezelligheid zou ik niet graag missen.” (Brabants Dagblad)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *