De moeizame strijd tegen de wetteloosheid op de Amsterdamse grachten

Amsterdam – Snelheidsduivels op het water en herrie tot diep in de nacht. Aan de inspecteurs van Waternet de taak de Amsterdamse grachten te controleren op uitwassen.

“Nou, heb ik die mensen net effe een boete van 210 euro bespaard”, zegt Alle Runhart laconiek. De toezichthouder – 61 jaar oud, zongebruind, wit shirt en reddingsvest – staat achterin de kuip van de felgele controleboot van Waternet Amsterdam. In de Prinsengracht heeft hij net wat mensen aangesproken: ondanks een groot bord met een parkeerverbod ligt er een sloep aangemeerd. “Ik neem aan dat jullie zo weer gaan varen, hè? We hebben daar niet voor niets een bord neergezet.” Een boete uitschrijven doet Runhart niet. “In de aanloop naar de Gay Pride zijn we tolerant.” (Trouw)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *