Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Nieuwe lijn verbeterde Mercury Marine common-rail dieselmotoren in het 230-270 pk-bereik voor waterjet, binnenboord, en hekaandrijving

PERSBERICHT

Amsterdsam – Mercury Marine, marktleider op het gebied van scheepsaandrijving en -technologie, introduceerde vandaag op de Sydney Boat Show een nieuwe lijn van 3-liter dieselmotoren voor hekaandrijvings-, binnenboord- en waterjettoepassingen, verkrijgbaar in de klassen van 230 en 270 pk.

Deze nieuwe motoren werden in de afgelopen drie jaar ontworpen, ontwikkeld en getest en zullen door allerlei belangrijke eigenschappen hun klasse aanvoeren: acceleratie, betrouwbaarheid, gemak van installatie en onderhoud en beperking van geluidshinder en trillingen (NVH).

“We zijn verheugd om onze klanten een productlijn aan te bieden waarmee ze aan de marktvraag naar dieselvermogen in deze belangrijke pk-klassen kunnen voldoen”, aldus Kris Neff, Mercury Marine, Vice President of Global Category Management and Strategic Planning. “Er is een actief segment in de pleziervaartsector waar er vraag is naar de indrukwekkende koppelwaarden in de lagere toerentallen en de uitzonderlijke duurzaamheid van onze dieselmotoren. Deze nieuwe motoren versterken onze al toonaangevende reeks dieselaandrijfsystemen.”

De nieuwe reeks motoren zet de ontwikkeling voort van Mercury’s dieselvermogen dat voldoet aan Tier 3-emissienormen, die gericht zijn op het verminderen van de schadelijke gevolgen van dieselmotoren voor het milieu.
Belangrijk is dat deze motoren volledig compatibel zijn met Mercury SmartCraft-technologieën, waardoor gebruikers direct toegang hebben tot een breed scala aan motorgerelateerde informatie en metingen, maar ook tot onderhoudsmeldingen en hulp bij probleemoplossing. Ze kunnen ook probleemloos worden gebruikt met Mercury’s Joystick Piloting for Inboards (JPI) en Joystick Piloting for Sterndrives (JPS), waardoor de booteigenaar over meer controle bij het manoeuvreren beschikt.
“We kozen voor een geheel nieuwe benadering voor het ontwerp van de dieselmotoren in deze pk-klassen. Hierbij concentreerden we ons op de prioriteiten van de consument op de wereldwijde markt”, zei Reinhard Burk, Senior Director of Global Sterndrive and Inboard Categories. “Deze nieuwe, op FCA gebaseerde motoren voldoen aan de vraag van de consument naar dieselvermogen dat eenvoudig te installeren, te configureren en te bedienen is, waardoor het varen eenvoudig en intuïtief wordt.” De motor maakt gebruik van een nieuwe watergekoelde turbolader met variabele geometrie en common-railbrandstoftoevoer voor uitzonderlijke prestaties en aanzienlijke verbeteringen op het gebied van acceleratie en topsnelheden.

Mercury onderwierp deze motoren aan intensieve tests, waaronder ‘accelerated life’-tests die de motoren blootstelden aan zwaardere omstandigheden dan die welke een klant zou ondervinden bij normaal gebruik. “Ze zijn uiterst betrouwbaar en duurzaam”, aldus Burk. “En omdat ze zijn geïntegreerd in het wereldwijde servicenetwerk van Mercury, kunnen consumenten eenvoudig service en reparaties regelen.”

Meer informatie www.mercurymarine.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *