De vakantieganger raakt niet van de kook door een dichte brug of sluis

Haarlem – Bruggen en sluizen die niet opengaan. Jenny Heeren (51) uit St. Willibrord komt ze vaak genoeg tegen. Ze vaart met haar man en chihuahua Bemsi zo’n drie weken door het land en ligt geregeld een tijd stil als gevolg van het extreme weer. Maar de Brabantse accepteert de situatie moeiteloos. “Het is gewoon genieten, de ontspanning op het water, echt zalig.”

De houding is typerend voor de vakantiegangers die met hun boot op het zonovergoten Spaarne dobberen. Zoals Marcha Groen (62) uit Groningen. Zij en haar man wilden graag verder Noord-Holland in. “Maar dat zit er nu niet in”, zegt ze achterop haar met bloemen aangeklede boot in de schaduw van een geïmproviseerd zonnescherm. Ze doelt op de sluis van Spaarndam die vanaf vrijdag niet meer opengaat voor pleziervaart. (Trouw)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *