Alerte reactie buurman IJburg leidt tot aanhouding met boot en helikopter van bootdieven op IJmeer

Amsterdam IJburg – Een politiehelikopter en een politieboot hebben in de nacht van zondag op maandag 6 augustus een gestolen speedboot onderschept op het Gooimeer, er konden 2 verdachten worden aangehouden.

Rond 02:30 uur hoorden enkele bewoners op IJburg gerommel bij een speedboot bij de steiger van hun buren die op vakantie waren en gingen poolshoogte nemen. Op dat moment voer de speedboot van de buren met daarop twee onbekende personen er op met hoge snelheid er vandoor in de richting van het Gooimeer. De bewoner sloeg direct via 112 alarm over de diefstal.

Rond half drie ’s nachts kreeg de politie melding van de diefstal van een speedboot op IJburg, die met hoge snelheid richting het Gooimeer zou varen. Een politieboot zette de achtervolging in en kreeg daarbij hulp van een politiehelikopter, die toevallig in de buurt was vanwege een andere melding, en de gestolen speedboot nabij de Hollandse Brug in het zoeklicht zette. Daardoor kon de politieboot de gestolen speedboot lokaliseren en staande houden. Bij controle bleek het registratienummer van de boot overeen te komen met het eerder die nacht gestolen vaartuig op IJburg. In de boot werden twee verdachten aangehouden. De verdachten, mannen van 31 en 33 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, zijn naar de wal gebracht en vervolgens overgebracht naar een politiebureau. (HV Almere)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *