Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Wales heeft nu een amfibisch pontveer van Nederlands specialist in hybride werkboten Bruce Roberts Europe

PERSBERICHT

Hendrik Ido Ambacht – Al vele jaren behartigt en bewaakt Edgar van Smaalen de Europese belangen van de veelzijdige Australische jachtarchitect Bruce Roberts. Via zijn bedrijf Bruce Roberts Europe kan men complete bouwtekeningen van motorjachten, zeiljachten, visboten en de laatste jaren steeds meer werkboten aanschaffen. Veelal worden deze geleverd met complete snijpakketten in aluminium of staal. Aluminium voert intussen de boventoon. Vaak aan werven, maar ook aan particulieren. ‘Amfibische vaartuigen lijken de nieuwe trend’.

Bruce Roberts Europe leverde in Wales een autonome pont op wielen
Zo leverde Bruce Roberts Europe onlangs het voorgesneden aluminium en de bouwtekeningen van eigen hand voor een even kleine (7,95 x 2,94 meter) als bijzondere amfibische veerpont voor maximaal tien personen, die een dienst moet gaan onderhouden tussen de twee dorpen Llansteffan en Ferryside in Wales. Het ‘pontje op wielen’ werd in Engeland in elkaar gezet. De hydraulisch intrekbare wielen komen van het Nieuw-Zeelandse Sealegs, dat sinds enkele jaren een grote expertise heeft opgebouwd met ‘rijdende boten’. Sealegs leverde voor de veerboot van Bruce Roberts Europe een speciale zwaardere uitvoering, zodat de wielen nu maar liefst 3,5 ton kunnen dragen. De amfibische boot voor personenvervoer, die dus nauwelijks of geen havenfaciliteiten nodig heeft, komt op zo’n 180.000 euro.

Bruce Roberts Europe, waar zes man werken, ontwerpt en bouwt schepen van 4 tot 30 meter. Van Smaalen: “Langer vinden we niet leuk”. Desondanks bouwde hij ook al eens een RoRo-ferry van 40 meter voor een Afrikaanse klant, omdat je “zo’n kans niet kunt laten lopen”. En zo veel mogelijk in aluminium. Dit materiaal is bij de bouw dan wel twee keer zo duur, maar het onderhoud is vele malen goedkoper. “En als je het juiste soort aluminium kiest en de juiste constructie, dan is aluminium gewoon sterker,” aldus Van Smaalen in Schuttevaer.

Het Bruce Roberts Europe ontwerp van een twaalf meter landingsvaartuig voor een klant in Denemarken
Hoewel Bruce Roberts zijn naam en faam heeft verworven met zeiljachten, is het aandeel werkboten de laatste jaren veel groter. De variatie neemt toe. In soort boot en daarmee ook in prijs. “Een werkboot van 150.000 euro kost als luxe tender voor een superjacht zomaar het drievoudige…”. Bruce Roberts Europe bouwde de laatste jaren een aantal ambulance-ribs van 15 bij 4,50 meter voor het Midden-Oosten en vijftien werkboten voor IHC ten behoeve van ankerwerkzaamheden van hun grote vaartuigen. Op dit moment werkt Van Smaalen aan de ontwikkeling van een twaalf meter lang landingsvaartuig voor een Deense klant. “De mogelijkheden op het gebied van hybride vaar- en voertuigen neemt gewoon toe, dat maakt het nog steeds leuk en eigenlijk steeds leuker…”

Meer informatie www.brebv.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *