Vuurrode radiolichtschip Jenni Baynton twee weken op Wad voor Harlingen

Harlingen – Het radiolichtschip Jenni Baynton uit Harlingen ligt vanaf woensdag veertien dagen voor anker op de Waddenzee. Overdag en ’s nachts zijn er radioprogramma’s en mensen die het leuk vinden om zo’n schip eens te bezichtigen, kunnen in de weekenden langskomen. Via de middengolfzender AM 747 kan in heel Fryslân en ver daarbuiten worden geluisterd naar Radio Seagull en andere programma’s.

De vuurrood geschilderde Jenni Baynton moet voor het onderhoud op de helling en daar is 15.000 euro voor nodig. “Dat is 15.000 meer dan we hebben”, zegt Brouwer. Zodoende is het initiatief ontstaan om buitengaats te gaan en mensen uit te nodigen voor een rondleiding. Zo hopen ze donateurs en sponsoren te krijgen. “We liggen straks aan het eind van de Pollendam. (Omrop Fryslan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *