Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Eerste eiland Marker Wadden in Markermeer vanaf 8 september officieel open voor publiek

PERSBERICHT

’s-Graveland – Op 8 september gaat het eerste eiland nu officieel open voor publiek. De haven, de wandelpaden, vogelkijkhutten en uitkijktoren zijn klaar voor ontvangst van het publiek. Kom genieten van dit spectaculaire nieuwe stukje Nederland en volg de ontwikkeling van de prille natuur.

Er wordt al de hele zomer hard doorgewerkt aan inrichting van eerste eiland van Marker Wadden. De uitvoering gaat voorspoedig, onder regie van Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat en met de aannemer Boskalis. Binnenkort kun je hier vrij wandelen.

Op zaterdag 8 september vindt om 11.15 uur de officiële opening van Marker Wadden plaats bij uitkijktoren Steltloper door bestuurders en projectpartners. Het publiek is vanaf dan welkom in dit nieuwste stukje Nederland, waar een nieuw natuurgebied in ontwikkeling is. Er er zijn wandel- en vlonderpaden aangelegd en een recreatiestrand. Er kunnen wandelingen gemaakt worden van de 2,5 tot 6 kilometer. Langs de paden staan verschillende vogelkijkhutten en de Steltloper, een spectaculaire uitkijktoren van twaalf meter hoog.

Alleen de ruim 250 hectare van het eerste eiland van Marker Wadden zijn toegankelijk voor het publiek. De andere vier eilanden van de eerste fase Marker Wadden zijn nog in aanleg.

Meer informatie www.markerwadden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *