24 Uurs Zeilrace 2018 op komende vrijdag en zaterdag trekt 432 deelnemende boten

Medemblik – Ondanks de zomervakantie trekt de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace 2018 dit jaar 432 inschrijvingen. De komende dagen bereiden de teams zich voor op de start vanuit veertien havens langs het IJsselmeer en Markermeer. Vanaf vrijdagavond 24 augustus gaan ze een etmaal op jacht naar zoveel mogelijk mijlen langs vastgestelde rakken. De deelnemers in de ORC-wedstrijdklassen varen voor het eerst verplicht met track & trace, wat de strijd intenser maakt.

“Dankzij het track & trace-systeem wordt de wedstrijd voor de teams en de thuisblijvers nog spannender,” zegt Klaas-Jan Kroon, voorzitter van het 24 Uurs Comité. “Ze kunnen continu real-time checken wie waar zeilt.” De inschrijving is inmiddels gesloten, dus de teller blijft op 432 inschrijvingen staan. “Dat is een respectabel aantal,” vertelt Kroon. “Met 200 boten is dit al een leuk spel, dus we zijn blij dat zich 432 teams hebben gemeld.” (Zeilen, www.24uurszeilrace.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *