Ellendige zomer voor de watersport in Gelderland vanwege lage waterstand

GIESBEEK/DOESBURG – Het is een ellendige zomer voor watersporters. Door de lage waterstand blijven veel boten noodgedwongen in de haven. Passanten kunnen de haven niet in. Dat scheelt inkomsten.

Met name zeilboten met een hoge kiel hebben last van het huidige waterpeil. In de haven van Watersportvereniging Giesbeek liggen momenteel honderd tot tweehonderd boten vast. Passanten komen de haven niet in. ,,Heel vervelend’’, zegt André de Graaf, voorzitter van de watersportvereniging. ,,Het is een prachtige zomer. Ideaal om er met je boot op uit te trekken. Als dat niet kan vanwege de waterstand, zoals nu, is dat jammer. En dat is dan zacht uitgedrukt. Voor fervente watersporters is het ellendig.’’ (De Gelderlander)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *