‘Drachtster Feart’ drie jaar later nog steeds niet juist weergegeven op ANWB-kaarten

Drachten – Sinds 2015 kunnen waterrecreanten met hun boot het centrum van Drachten weer bereiken. Voor 17,5 miljoen euro werd in de jaren daarvoor de Drachtster Feart uitgegraven tot aan het carillon en kwam in het centrum een nieuwe passantenhaven. Het belangrijkste doel van het project: meer toeristen naar Drachten trekken.

Toch ontbreekt drie jaar later nog steeds het nieuwe gedeelte op zowel de papieren als de digitale kaarten van de ANWB. Het water houdt in de kaarten nog steeds op bij de Zuiderhogeweg, en bovendien staat het laatste gedeelte ten onrechte nog aangeduid als locatie met woonboten. ,,Dit is wel heel, héél slecht”, reageert raadslid en watersport-ondernemer Chiel Bolt (ELP). ,,De woonboten zijn daar zelfs al wel twintig jaar weg.” (Friesch Dagblad)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *