Miljoenenjacht ‘Lonian’ zet zondag Alphen aan den Rijn opnieuw op z’n kop

Alphen aan den Rijn – Miljoenenjacht Lonian vaart zondag door het centrum van Alphen aan den Rijn. De bouw heeft tot nu toe al drie jaar geduurd. Op onderstaande video is te zien wat een werk het is om zo’n boot te maken. De Lonian is 87 meter lang. Hij is door het bedrijf Feadship in verschillende werven gebouwd en in de vestiging in Aalsmeer afgemaakt. Zondag vertrekt hij vroeg vanuit Aalsmeer.

De (nog onbekende) eigenaren kunnen er straks twaalf gasten op kwijt, en er is ruimte voor 27 bemanningsleden. De Lonian heeft een ’tank’ voor 160.000 liter brandstof. De inrichting en afwerking zijn allemaal superdeluxe. Het miljoenenjacht vaart zondag door de Oude Rijn. Rond 18.00 uur wordt het bij de Alphensebrug verwacht, maar het kan anders lopen dan gepland.

Het is niet de eerste keer dat Lonian door Alphen vaart. In 2017 kwam het jacht, dat toen deels af was, ook al door de stad, richting Kaageiland. Daar heeft Feadship ook een vestiging: Van Lent. Het schip is in delen in elkaar gezet. (Leidsch Dagblad, www.feadship.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *