Drugssmokkel Mallorca met bijzonder motorjacht blijkt Nederlandse familie-aangelegenheid

Mallorca – Twee van de vier Nederlanders die zaterdagnacht met 336 kilo cocaïne werden betrapt op een plezierjacht bij Mallorca, zijn nauwe familie van elkaar. Het gaat om Rob (54) G. uit Schagen en zijn zoon Robbie uit Den Helder (Julianadorp). Eerstgenoemde is de hoofdverdachte in zowel de drugszaak als in een Nederlands witwasonderzoek. ,,Een uiterst joviale en aardige vent”, zegt de man die het jacht in 2015 aan G. ‘verkocht’.

Het 28,5 meter lange plezierjacht met de naam HCH X is een ‘explorer vessel’, vervolgt de verkoper. ,,Een stoer schip voor ontdekkingsreizen naar aparte gebieden. Op één volle tank diesel – de boot heeft twee brandstoftanks – kun je heen en weer naar New York.”

Van buiten oogt het jacht weinig bijzonder maar van binnen is het luxueus. Zo zijn er drinkwatertanks met een inhoud van bijna 76.000 liter en hutten voor zes gasten en drie bemanningsleden. Op verkoopfoto’s is een grote woonkamer met strakke, witte inrichting te zien die doet denken aan de stijl van de Nederlandse interieurgoeroe Jan des Bouvrie. De ruime open keuken ademt dezelfde sfeer en is uitgerust met designkraan en alle apparatuur die je maar kunt bedenken.

,De vorige eigenaar voor wie ik de boot verkocht, was een Duitse advocaat die erop woonde in de omgeving van Hamburg. Daarom is de boot van alle gemakken voorzien”, zegt de Nederlandse verkoper. Het jacht werd in 1973 gebouwd in Amerika en werd in 1994 en 2015 flink onder handen genomen. (AD)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *