Uitbreiding Breskens Sailing Weekend doet meer dan goed, ondanks nogal wat schade tijdens de wedstrijd

Breskens – Gebroken masten, gescheurde zeilen en topprestaties – de voorlaatste zeildag van het DAMEN Breskens Sailing Weekend 2018 had het allemaal. Maar door enkele puike zeilprestaties lijken veel klassementen in de plooi te zijn gevallen. Met een pak extra raceklassen was het DAMEN Breskens Sailing Weekend 2018 groter dan ooit, tot blijdschap van het organiserend comité én alle deelnemende zeilers.

Circa 70 boten stonden afgelopen week aan de start in de wateren voor Breskens, klaar voor een nieuwe editie van het DAMEN Breskens Sailing Weekend dat door de start met het oefenevenement Pre-Worlds J/111 – dat maandag en disndag plaatsvond – bijna Breskens Sailing Week had kunnen heten. Ze kregen van de wedstrijdleiders variërende banen voor de kiezen: van lange afstandsbanen op de Noordzee tot wedstrijden ‘binnen’ op de Westerschelde. En dat waarderen de zeilers, vertelt wedstrijdleider Marcol de Klerk. (Clubracer en Clubracer, www.breskenssailing.nlfoto’s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *