Jachthaven Hermenzeil in de verkoop ‘met alle potentie weer een goedlopende jachthaven te worden’

RAAMSDONK – Jachthaven Hermenzeil gaat in de verkoop. Op 29 september houdt de gemeente Geertruidenberg een open dag. Kandidaat-kopers worden via de Wet Bibob gescreend. ,,We willen niet dat de haven weer in criminele handen valt”, zeggen burgemeester Willemijn van Hees en wethouder Kevin van Oort.

De verkoop vormt het slotstuk van een unieke ‘coup’ van gemeente en provincie. Eind 2017 schiet Noord-Brabant de Biesboschgemeente te hulp bij de aankoop van de failliete jachthaven in Raamsdonk. De provincie legt 1,75 miljoen euro op tafel om deze ‘vrijhaven’ in handen te krijgen. De afgelegen jachthaven aan de Bergsche Maas is al jaren het terrein voor drugsdeals, wapenhandel en ontmoetingen tussen criminelen. Het overheidsingrijpen voorkomt dat Hermenzeil in verkeerde handen valt. (BN/deStem)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *