Voor Zandvoort gezonken Deens zeiljacht Svartloga geborgen door Multraship

IJmuiden – Het Deense zeiljacht dat vorige week zaterdag voor de kust van IJmuiden kapseisde is dit weekend geborgen. Bergingsbedrijf Multraship Salvage uit Terneuzen werkte hiervoor samen met DUC Diving uit Urk. Zaterdag werd er begonnen met de actie.

Foto: KNRM/Van der Hammen
Leendert Muller, directeur van Multraship Salvage in Terneuzen, geeft aan dat de berging zonder al te grote tegenslagen is verlopen. ,,Het duurde even voordat we de draden onder het schip kregen maar uiteindelijk is dat gelukt.

Het schip is aangemeerd bij de cruiseschip terminal in IJmuiden. De hijskranen staan er nog naast. We wachten nu op toestemming om door de sluizen te mogen. Vervolgens zal het schip ergens worden aangemeerd bij een terminal.” (Haarlems Dagblad, www.multraship.com, www.ducmarinegroup.com, ‘Triest dat dit zo’n mooi klassiek schip overkomt’- Zeilen)

Eén gedachte over “Voor Zandvoort gezonken Deens zeiljacht Svartloga geborgen door Multraship”

  1. Ik heb al eerder dit jaar wat gelezen over deze gezonken boot, maar daarna niet meer het nieuws hierover gevolgd. Ik was benieuwd of het schip geborgen was of niet, wat nu dus inderdaad gebeurd is. Kan men het schip nog reparieren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *