Mogelijk nieuwe Italiaanse eigenaar jachtbouwer Bavaria lekt bewust om te voorkomen dat personeel wegloopt

Giebelstadt (Duitsland) – Het wordt nog spannend voor Bavaria of het bedrijf nu wel of niet op korte termijn een nieuwe koper vindt. De geruchten dat de in surseance verkerende Duitse seriebouwer nu binnen enkele dagen een nieuwe eigenaar zou vinden in een Italiaanse werf van zeer luxe jachten houden aan. Het zou deze Italiaanse werf gaan om het goedkopere segment dat Bavaria binnen de jachtbouw bedient.

Het nieuws lijkt bewust gelekt in de plaatselijke pers om de werknemers binnen de poorten te houden, daar de potentiĆ«le eigenaar alleen ‘een compleet werkende fabriek’ zou willen kopen. En dat betekent nogal wat met 600 werknemers in dienst, die niet zoals nog in het begin van het jaar een 60-tal boten per maand bouwen, maar in september maar 24 stuks zullen afleveren en in een verkorte arbeidstijdregeling zitten. Het is dus de vraag hoe en zelfs of Bavaria volgende week op de belangrijke beurs van Cannes aanwezig zal zijn. (Nauticlink, IBI Plus)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *