Deze week het luxe Cannes Yachting Festival met boten van 5 tot 50 meter…

Cannes (F) – De HISWA te Water is nét een dag achter de rug en de volgende bootshow staat alweer voor de deur. En wel te verstaan de grootste bootshow van Europa. Dinsdag begint het Cannes Yachting Festival. Van 11 tot en met 16 september zullen er maar liefst 638 boten worden tentoongesteld in de Zuid-Franse plaats.

De 41ste editie van deze beurs wordt gehouden in twee verschillende havens aan de Franse Rivièra: Le Vieux Port en Le Port Canto. Op deze twee plaatsen worden vele honderden boten van 5 tot 50 meter getoond. Hiervan worden 120 als wereldpremière gepresenteerd. De scheepswerven stellen nieuwe kopers in staat om de boten te testen om zo een ​​weloverwogen aankoopkeuze te maken.

Sinds 1977 wordt het Yachting Festival elk jaar in september gehouden in de aqua blauwe baai van Cannes. Vorig jaar telde het evenement 528 exposanten, 50.000 bezoekers, 214 nieuwe items en 43 multihulls. Ook dit jaar verwacht de organisatie 50.000 bezoekers te mogen verwelkomen. Naast de grootste botenbeurs van Europa is het misschien ook wel de meest luxe expositie… (Zeilen, www.cannesyachtingfestival.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *