Nieuwe en eerste natuurfilm over de Waddenzee van Ruben Smit in oktober in première

Leeuwarden – Voor iedere waddenvaarder zal het een moment van herkenning zijn of mooie herinneringen oproepen, de nieuwe film WAD van de maker van de Nieuwe Wildernis Ruben Smit. De bioscooprelease staat gepland op dierendag: 4 oktober 2018. Op 1 en 2 oktober 2018 gaat WAD, overleven op de grens van water en land, in première in Leeuwarden in het WTC, waar voor de theaterproductie Stormruiter een waddenlandschap is nagebouwd. Vanaf 2 oktober zijn er door het hele land voorpremières.

WAD, overleven op de grens van water en land is een ode aan het waddengebied. WAD wordt de eerste Nederlandse natuurfilm over het Waddengebied. Ruben Smit en zijn crew laten een registratie zien van dit unieke Nederlandse natuurgebied en al haar bijzondere natuurfenomenen, zowel onder- als bovenwater en in elk jaargetijde. Met filmbeelden waarvan u zich serieus zal afvragen of dit echt Nederland is. De vele honderden grijze zeehonden bij elkaar op de zandplaten doen eerder denken aan Antarctica en het Noorderlicht aan de Noordpool, maar alles is gefilmd op de Waddenzee vlakbij bij Terschelling.

Een film die dit unieke en zeer dynamische natuurgebied in beeld brengt als nooit tevoren; van de microscopisch kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond. Met de nieuwste apparatuur en filmtechnieken, zoals; timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de Wadden vanuit alle perspectieven te vangen. (Nauticlink, www.wadfilm.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *