Raad van State tikt gemeente Amsterdam opnieuw op de vingers over rondvaartboten

Amsterdam – De gemeente Amsterdam kan de rederijen niet in onzekerheid laten over hun kansen op hun vergunning. Er moet snel nieuw beleid komen, blijkt uit de uitspraak.

De vergunningenstop voor onbepaalde tijd voor Amsterdamse rondvaartboten is niet redelijk. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. De gemeente moet een aantal aanvragen toch weer in behandeling nemen. De zaak was aangespannen door twee Amsterdamse ondernemers.

De rondvaartboten zijn al jaren een hoofdpijndossier voor het Amsterdamse gemeentebestuur. Om de overlast te verminderen, wil de gemeente een maximum aantal boten langer dan veertien meter. Maar de wijze waarop de gemeente wilde bepalen wie een vergunning kon krijgen en wie niet bleek omstreden – zowel grote als kleine rederijen worstelden daarmee. (NRC)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *