Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Bootbouwschool heeft nog twee plaatsen voor bootbouwcursus Orkney Yole voor Noordwest Passage Tecla

PERSBERICHT

Den Helder – De logger Tecla wil komende zomer een poging doen om de Noordwest Passage te varen, van Groenland naar Alaska boven Canada langs. Voor de originele Tecla waren ze op zoek naar en passende bijboot in dat gebied.

Een belangrijk pool-onderzoeker in de 19e eeuw was John Rae, de man die de Orkney Yole bij de Hudson Bay Company introduceerde. Die jollen bleken zeer bruikbaar op verschillende expedities, ze waren als open boot toch erg zeewaardig én draagbaar. Ze werden vooral geroeid maar soms ook gezeild.

Mede als eerbetoon voor John Rae wil de bemanning van de Tecla samen met de Bootbouwschool een Orkney Yole bouwen. Als bijboot tijdens hun tocht door de Noordwest Passage.

Naast de bemanning van de Tecla kunnen nog twee of drie mensen aan deze bootbouw-cursus mee doen. De start van de bouw is op 9 november, de eerste dag van de Traditionele Schepenbeurs, en duurt 10 dagen achtereen. De gereduceerde kosten voor een cursist bedraagt € 795,-. Er wordt gebouwd bij de Bootbouwschool op het Willemsoord complex in Den Helder.

Meer informatie www.bootbouwschool.nl en inlichtingen over de cursus bij Bert van Baar en verder over de Tecla en John Rae

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *