KNRM-reddingboot Johanna Louisa is vijftig jaar oud: ’Een goeie vriendin’

IJMUIDEN – Op de Haringkade, langs het water, zit een groepje op tuinstoeltjes in een cirkeltje. Koffie en wat lekker erbij en babbelen maar. Kortom, het standaard verjaarspartijtje, alleen ligt deze keer de jarige een stukje verderop in het water.

De Johanna Louisa werd afgelopen zaterdag vijftig jaar oud. De reddingsboot van de KNRM volgde ooit de Neeltje Jacoba op en deed goede diensten. Ze was betrokken bij meerdere geslaagde reddingsoperaties. Maar tegenwoordig doet ze alleen nog dienst als publiciteits-boot. Anja Nachtegaal, voormalig secretaris van de KNRM: „We gebruiken haar voor rondvaarten of voor asverstrooiing. En theoretisch kan ze nog ingezet worden als de nood hoog is.” (Haarlems Dagblad)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *