Matty Zadnikar: “Zelfs het bezit van een superjacht kun je delen…”

Monaco – Aan de Côte d’Azur stuit je op de mooiste superjachten. De eigenaren lijken filmsterren, sporthelden of dj’s te zijn, maar schijn bedriegt. Veel jachten zijn gehuurd terwijl gedeeld eigenaarschap de nieuwe trend is. De Belgisch-Sloveense ondernemer Matty Zadnikar zag het gat in de markt.

„Een superjacht is het mooiste geschenk dat een geslaagde zakenman zichzelf kan geven”, aldus Matty Zadnikar, een Vlaamse ondernemer die zich van mijnwerker tot multimiljonair opwerkte. Toen hij zijn veiligheidsbedrijf met 800 werknemers verkocht, lonkte een toekomst van louter relaxen en genieten. Maar zo zit deze zoon van een Sloveense kompel niet in elkaar.

Zadnikar stort met Vlaamse tongval een waterval van superjachtverhalen over je heen. Hij raakt niet uitgepraat over de schoonheid van het varen. „Ik kocht een prachtige Benetti van dertig meter. Als ik met mijn familie in een mooie baai aan dek ontbijt, ervaar ik het ultieme geluk.”

Zadnikar oogt tevreden. „Niet bezit maakt je rijk. Gezondheid en familie, maar ook het besef dat je het goed hebt, verschaft je echte rijkdom. Mijn jeugdvrienden uit de mijnen zijn nog altijd mijn vrienden. Delen is zoveel leuker dan alleen hebben.” (De Telegraaf, ceo-limburg.be, ‘Zadnikar investeert 32 miljoen in luxe boten’- madeinlimburg.be, www.seanetco.eu)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *