“M’n ex deed me geloven dat ik niet kon varen…”

Almere – Haar ex deed Roelien Ruiter geloven dat ze niet kon varen. Maar toen zij eenmaal solo ging, bleek niets minder waar. Nu wil ze niet meer zonder boot.

’Hij voer als kind al, ik had geen benul van leven op het water. Toen mijn ex een zeiljacht wilde, ging ik daarmee akkoord. Ik bleek het heel fijn te vinden. Zwerven, ’s ochtends niet weten waar je ’s avonds zult zijn… heerlijk. We hebben tien jaar samen gevaren, maar alleen durfde ik niet. Ik werd best gekleineerd, geloofde niet in mezelf. Na mijn scheiding ging ik motorrijden.

Totdat ik in Muiden al die bootjes voorbij zag komen en dacht: dat wil ik ook weer. Een week later verruilde ik mijn motor voor een zeiljacht, een kleine Van de Stadt. Daarna kocht ik een Prospect 900. Ik deed iets waarvan ik altijd had gedacht het niet te kunnen: de boot alleen varen. Dat heeft me zoveel gebracht, ik voelde me echt ontzettend gelukkig in mijn eentje op het water. (De Telegraaf)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *