Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Genomineerden van Rietschoten Trofee en Zeiler van het Jaar Gala 2018 bekend

PERSBERICHT

Scheveningen – Alle genomineerden van het Zeiler van het Jaar Gala 2018 zijn bekend! De jury heeft afgelopen week gekozen uit de vele inzendingen. Een lastige opgave, afgelopen jaar zijn er weer zoveel mooie prestaties geleverd door de vele zeilers die Nederland rijk is. Maandag 5 november worden de felbegeerde trofeeën uitgereikt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala in het Zuiderstrandtheater te Scheveningen.

Over het Zeiler van het Jaar Gala
Het is een bijzonder evenement waar Nederlands toppers uit alle facetten van de zeilsport bij elkaar komen en de hoogtepunten van het afgelopen zeiljaar vieren. Het Zeiler van het Jaar Gala is een samenwerking van het Watersportverbond en Stichting Zeiltrophy.

De Conny van Rietschoten Trofee is dé zeilsport-prijs van Nederland en wordt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala toegekend aan één of meerdere personen die (gezamenlijk) een opmerkelijke prestatie hebben geleverd in de zeilsport. Daarnaast wordt de Flyer Trofee uitgereikt aan het jeugdtalent van het jaar en wordt de eretitel Coach van het Jaar toegekend. In aanmerking voor de Mediaprijs komen makers van geschreven of audiovisuele media of radio of TV zoals journalisten, filmmakers en schrijvers die het afgelopen jaar de watersport op een mooie wijze in beeld of op schrift hebben gebracht. Voor de Coach en Media prijzen kan gestemd worden op 5 november tijdens het Gala. Als laatste zal door de KR&ZV De Maas een oeuvre prijs uitgereikt worden aan een persoon/personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport. De jury kent de prijs rechtstreeks toe zonder nominaties.

De jury heeft voor vijf prijzen de volgende kandidaten genomineerd:

Conny van Rietschoten Trofee
Medaillewinnaars Nederlands team WK Olympische klassen in Aarhus; Dorian van Rijsselberghe, Kiran Badloe, Lilian de Geus, Marit Bouwmeester, Pieter-Jan Postma, Annemiek Bekkering, Annette Duetz
Carolijn Brouwer

Flyer Trofee
Odile van Aanholt
Sam Peeks en Jasper Schuddeboom

Coach van het Jaar
Anje-Marijcke van Boxtel
Aaron McIntosh

Mediaprijs
On Air Media (Anton van de Koppel), maker van The Ocean Race
NOS Sport – verslaggever Ayolt Kloosterboer & eindredacteur Roy Tular

Maas Trofee
Wordt bekend gemaakt en uitgereikt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala.

Meer informatie www.vanrietschotentrofee.nl en www.zeilervanhetjaar.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *