Zorgen in jachthaven Scheveningen om verhoging toeristenbelasting naar 3,05 euro per nacht

Scheveningen – Het bestuur en de jachthavenmeester van Jachtclub Scheveningen vinden het voorstel van het gemeentebestuur om de toeristenbelasting te verhogen met 1 euro ‘krom’. Als de begroting 2019-2022 wordt goedgekeurd door de gemeenteraad, gaat de toeristenbelasting voor campings en havens per 1 januari met een euro omhoog van 2,05 naar 3,05 euro per persoon per nacht. Drie jaar geleden was dit slechts 1,55 euro.

Als de geplande verhoging doorgaat, is dit een stijging van 97 procent in drie jaar tijd. “Straks zijn we nog de duurste Noordzeehaven van Nederland,” zegt bestuurslid Wim van der Loo van Jachtclub Scheveningen. “En dit is ook in strijd met de ambities van de gemeente: een levendige zeezeilhaven én het trekken van meer toeristen.” (Den Haag Centraal)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *