Mark Slats de ‘Hobart Film Gate’ in de Golden Globe Race alweer gepasseerd en op weg naar Nieuw-Zeeland en Kaap Hoorn

Hobart – Mark Slats is in TasmaniĆ« de verplichte ‘Hobart Film Gate’ alweer gepasseerd. De organisatie van de Golden Globe Race verplicht de zeilers hier minimaal 90 minuten te ankeren of te drijven, om geinterviewd te worden of filmmateriaal en brieven af te geven zonder dat ze familie of bekenden mogen aanraken of deze aan boord mogen komen.

Slats – nog steeds op de tweede plaats – profiteerde van deze korte stop ook om wat kleine reparaties uit te voeren. Eerder had hij in een bericht aan een Australische radioamateur al aangegeven, dat hij bepaald niet zat te wachten op deze verplichting, die hem uit de ‘flow’ van de eenzaamheid van de solozeiler zou halen. Uiteindelijk viel de tussenstop wel mee en bleek de zeiler in goede conditie en nog over een goede moraal te beschikken. Dit ondanks al het afzien en ontberingen van de afgelopen weken (“De Indische Oceaan is tamelijk moeilijk geweest…”), waarin hij twee maal plat sloeg en getroffen werd door een rondslingerende gereedschapskist, zijn toegestane apparatuur het zeewater niet overleefde, een begin van brand aan boord en een gebrek aan drinkwater.

Ondanks dat laatste zal Slats zich de afgelopen weken vooral als ‘nat’ herinneren. In de kajuit van zijn ‘Ohpen Maverick’ was na de doorstane storm geen droge plek meer over. “Los daarvan heeft de boot zich goed gehouden. Het belangrijkste dat ik zou veranderen is de plaats van de kaartentafel. Die zou ik om de kaarten en instrumenten wat droger te houden naar voren verplaatsen.” (Nauticlink, Golden Globe Raceactuele posities)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *