Historische zeilschepen en gekke pakjes: Bietentocht van Steenbergen onderweg naar eindpunt Willemstad op donderdag

STEENBERGEN – De één was verkleed als Fransman, de andere droeg een shirt met de tekst ‘Krijg nou bieten!’. Ondanks het vroege tijdstip, zat de sfeer er goed in bij de start van de jaarlijkse Bietentocht. Ruim tien historische zeilboten begonnen maandagochtend in Steenbergen aan de zeilrace.

De boten varen deze week de oude bietenroute van Steenbergen naar Willemstad. De route werd in de negentiende eeuw gebruikt om bieten op te halen bij boeren om ze te verwerken in de fabriek in Steenbergen. De eerste tussenstop is maandag in het Zeeuwse Yerseke. Daarna varen ze door naar Zierikzee en Dintelmond. Donderdag komen de schepen aan in Willemstad. (Omroep Brabant, www.bietentocht.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *