Franse deelnemer aan Golden Globe Race gered van zijn ontmaste en watermakende zeiljacht

Les Sables d’Olonne – De Franse solozeiler en deelnemer aan de Golden Globe Race Loïc Lepage is gisteren 670 mijl ten zuidwesten van Perth gered door de Japanse bulk carrier Shiosai. Zijn zeiljacht Laaland was ontmast en maakte water.

De operatie was onmiddellijk ingezet nadat het Australische SAR-vliegtuig boven het gebied was gearriveerd. Hiervoor liet de bemanning van het vrachtschip een sloep te water en hoewel er nog een behoorlijke zeegang stond, slaagden zij er toch in de Fransman van zijn boot ‘te plukken’.

Het eveneens opgeroepen jacht Alizes II dat meedoet aan de Long Route solo wereldomzeiling hoefde verder geen assistentie te verlenen en is voor de verleende hulp bedankt door zowel de wedstrijdorganisatie van de Golden Globe Race als door het Australische Joint Rescue Coordination Centre in Canberra.

Sinds 6:30 UTC vandaag is het tracking signaal verstomd, wat er op kan wijzen dat het jacht inmiddels gezonken is. (Nauticlink, Golden Globe Race, GGR News Update)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *