Skûtsje Verwisseling bij harde wind voor vijfde maal winnaar Strontrace, Overwinning eerste in Beurtveer

Workum – Vanmorgen zijn de ‘Overwinning’ (Beurtveer) en de ‘Verwisseling’ (Strontrace) als eerste schepen in Workum aangekomen. Met een harde westelijke wind ging het laatste stuk erg snel.

Beurtschepen onderweg
Nadat de Overwinning, Deinemeid en Nicolaas Mulerius in Workum zijn aangekomen, zijn alle andere schepen nog onderweg. De Wending, De Welvaart en de Hollandia varen richting Lemmer en anderen zijn bezig te vertrekken uit Amsterdam. Het waait nog steeds stevig. Zodoende zal voor de verscheidene bemanningen ook de terugweg, ondanks dat het grotendeels bezeild is, waarschijnlijk toch behoorlijk afzien worden. (Nauticlink, www.zeilvracht.nl, Strontrace Track & Trace, ‘Bijzonder huwelijksaanzoek bij de Strontrace’ – Omrop Fryslan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *