Foto’s van droogvallende plezierjachten in de jachthaven van Giesbeek vanwege lage waterstand

GIESBEEK – Het lage water heeft gevolgen voor steeds meer plaatsen in Gelderland. Neem nu Giesbeek, waar meerdere plezierjachten in de haven niet meer recht kunnen liggen.

‘We kunnen eigenlijk niets,’ vertelt Chris Heil, lid van watersportvereniging Giesbeek. ‘Alleen maar hopen dat het gaat regenen in Duitsland.’ Door regenval in onder andere Duitsland en Zwitserland wordt het waterpeil in de Rijn aangevuld, wat de enige oplossing is voor het laagwaterprobleem in ons land.
Schade

Die oplossing is hard nodig voor de 800 schepen die in de haven van Giesbeek liggen. ‘Alleen de schepen met een platte onderkant zakken mee met het water. Alle andere kunnen veel schade oplopen omdat ze scheef komen te liggen. In principe moet een schip op de kiel (het zwaard) kunnen liggen maar dat is ook weer afhankelijk van de ondergrond.’ (Omroep Gelderland)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *