Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

TeamNL Zeilen genomineerd World Sailing Team of the Year 2018

SCHEVENINGEN – De Olympische zeilers van TeamNL Zeilen zijn door de internationale zeilfederatie World Sailing genomineerd voor Sailing Team of the Year 2018. Andere genomineerden in deze categorie zijn Dongfeng Race Team (CHN), Team Beau Geste (HKG) en Ruggero Tita & Caterina Banti (ITA). De winnaar van de award, die verkozen wordt door een 5-koppige jury, wordt bekend gemaakt tijdens de World Sailing Awards 2018, op dinsdag 30 oktober in Sarasota, Florida (USA).

De internationale zeilfederatie vertelt: “Tijdens de Hempel Sailing World Championships kwam TeamNL Zeilen met een diverse groep aan zeilers, uit verschillende zeildisciplines, naar Aarhus. De mix aan persoonlijkheden werkten in harmonie samen, wat leidde tot het winnen van de IOC President’s Trophy, de landentrofee voor het beste team tijdens de Sailing World Championships.

Nederlandse zeilers behaalden er goud in 3 van de 12 klassen in Aarhus. Lilian de Geus en Dorian van Rijsselberghe wonnen bij de RS:X-windsurf mannen en -vrouwen en Annemiek Bekkering & Annette Duetz wonnen het 49erFX goud. Kiran Badloe en Marit Bouwmeester pakten het zilver bij de RS:X-mannen en de Laser Radial en Pieter-Jan Postma won brons in de Finn-klasse.”

Eerder deze maand maakte World Sailing al bekend dat Carolijn Brouwer en Dorian van Rijsselberghe genomineerd zijn voor de World Sailor of the Year 2018. Hiervoor kan het publiek nog stemmen uitbrengen tm maandag 29 oktober (zie hieronder).

Meer informatie www.watersportverbond.nl en stemmen www.sailing.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *