Guppy XL zeilreis-project van zeilster Laure Dekker moet jongeren zonder financiële middelen meer zelfvertrouwen geven

Laura Dekker is in Nederland voor een nieuw project: Guppy XL. Over drie jaar hoopt zij jongeren een deel van haar eerdere wereldreis te laten beleven. Met kinderen van 9 tot 12 wil ze een paar weken door Europa zeilen en met jongeren tussen de 12 en 17 jaar wil ze lange tochten van een paar maanden maken.

“We leven in een vrij makkelijke maatschappij, waar alles voor ze wordt geregeld. Tijdens mijn wereldreis dacht ik vaak genoeg dat ik iets niet zou kunnen, maar ik móest het doen omdat ik op mezelf en Guppy was aangewezen. En dan bleek ik het toch te kunnen. Dat wil ik die jongeren ook meegegeven. Ik wil ze leren hoe ze hun dromen kunnen verwezenlijken. Ze krijgen geen zeilcursus, maar levenslessen.” (Metro, www.lauradekker.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *